Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Etli Yaz Türlüsü Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 34 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Etli Yaz Türlüsü Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Etli yemek tarifleri kategorisinden yaz ayları için harika bir yemek tarifini sizler için hazırladık. Birçok sebzenin bulunduğu ve et ile lezzetlendirilen vitamin deposu bu tarifimiz oldukça lezzetli olup, yapılışı da bir o kadar basittir. Etli Yaz Türlüsü Tarifi Malzemeleri: 500-600 gr kuşbaşı kuzu ya da süt dana eti 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy patlıcan 6-7 diş sarımsak 2 adet orta boy kuru soğan 2-3 adet yeşil tatlı sivri biber 3 adet orta boy patates 2 adet orta boy kabak 2-3 adet orta boy domates 4 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 tatlı kaşığı kekik, kuru nane 3 su bardağı sıcak su Etli Yaz Türlüsü Tarifi: Patates ve kabakları soyup yıkadıktan sonra kuşbaşı et formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda biraz bekletin. Öncelikle, kuşbaşı etleri tencereye koyun. Orta ısılı ateşin üzerinde bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak etleri kendi suyuyla 3-4 dakika kavurun. İnce doğranmış soğanları ve sarımsakları zeytinyağı da ekleyerek içine atın. Domatesin kabuklarını soyup doğrayarak ilave edin. Suyu da ekleyin. Tuz, karabiber, kuru nane ve kekiği de serpiştirip tüm malzemeleri karıştırın. Sonra da tencerenin kapağını kapatarak orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın ve kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar en az 1 saat pişirin. Etler yumuşayınca üzerine sırasıyla patlıcan, kabak ve patatesleri koyun. Yemeği kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar, en az 35-40 dakika pişirin. Afiyet Olsun…

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt