Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haberler kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Fahri vatandaşlık nedir? Fahri vatandaşlık özellikleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 24 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haberler
Konu Başlığı Fahri vatandaşlık nedir? Fahri vatandaşlık özellikleri
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Fahri vatandaşlık nedir? Fahri vatandaşlık özellikleri

Gündemdeki haberler nedeniyle fahri vatandaşlık konusu ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, fahri vatandaşlık nedir? Fahri vatandaşlık özellikleri neler?

"Fahri vatandaşlık", bir ülkenin normal vatandaşlık edinme yollarının (doğum, evlilik, uzun süreli ikamet gibi) dışında, genellikle istisnai bir şekilde ve özel bir kararla bir kişiye verdiği vatandaşlık türüdür. Bu vatandaşlık, çoğunlukla o kişinin ülkeye yaptığı önemli katkılardan dolayı, bir jest ya da onur göstergesi olarak verilir. Bu sebeple adı da "fahri" yani "onursal" vatandaşlıktır. FAHRİ VATANDAŞLIK ÖZELLİKLERİ Sembolik olabilir: Her zaman yasal haklar ve yükümlülükler sağlamayabilir. Bazı ülkelerde fahri vatandaşlar oy kullanamaz ya da resmi pasaport alamaz. Devlet kararıyla verilir: Genellikle cumhurbaşkanı, kral, parlamento ya da özel bir bakanlık kararıyla verilir. Kültürel/sanatsal katkı yapanlara verilir: Sanatçılar, bilim insanları, sporcular, yazarlar, insani yardım yapan kişiler gibi. İstisnai durumdur: Herkese açık bir başvuru süreci yoktur; genellikle devletin takdirine bağlıdır.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt