Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Haşlama İçli Köfte Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 50 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Haşlama İçli Köfte Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
İçli köfte yöreden yöreye şekliyle hamuruyla farklılık gösterebilir, haşlaması da kızartması da pek sevilir. Bizde haşlamalık yapılır, üzerine biberli yağ gezdirilir. Birde haşlayıp yumurtaya bulayıp kızartırız, oda harika olur. Şimdi haşlama içli köfte yapılışı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim. Haşlama İçli Köfte Malzemeleri İç harcı için; 500 gr orta yağlı kıyma (ben dana kıyma kullandım) 5 – 6 tane kuru soğan Yarım demet maydanoz Pul biber, karabiber, tuz İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası (ben eklemedim) Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz (isteğe bağlı) Dışı için; 2 su bardağı ince köftelik bulgur 2,5 su bardağı yarma (içli köftelik) 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Islatmak için oda ısısında su 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası Haşlama İçli Köfte Tarifi Tavamıza kıymayı alıp yeterli miktarda sıvı yağ ile kavuralım. İçerisine ince ince kıydığımız soğanları da ekleyip tuzunu katalım ve karıştırarak kavuralım. Eğer salça ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin. Pul biber ve karabiberi de atıp karıştırdıktan sonra altını kapatıp ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştıralım. Harcı bir kaba boşaltıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca içerisine cevizi de ekleyip üstünü kapatalım ve buzdolabına koyalım. Dış hamuru için bulger ve yarmayı oda sıcaklığındaki suyla ıslatalım (çok su vermeyelim). Tuzunu da atıp karıştıralım ve üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletelim. Bulgur ve yarma karışımına bir yumurta ve salçaları da ekleyip yoğurmaya başlayalım. Elimizi az az ıslayıp bütünleşene kadar iyice yoğuralım. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarladıktan sonra sol elimize alıp sağ işaret parmağımızla açmaya başlayalım. Açarken avucumuza bastırarak açabildiğimiz kadar ince açalım. İçine kıyma koyup ister yuvarlak ister benim yaptığım şekilde yapıp kapatalım. İçine tuz atıp kaynattığımız suda hazırladığımız içli köfteleri haşlayalım. Suyun üzerine çıkınca 2 – 3 dakika kaynatmanız yeterlidir, çabuk haşlanıyor. Üzerine istediğiniz yağı bir tavada kızdırıp içine toz biber veya pul biber atalım. Haşlanan içli köftelerin üzerine gezdirelim ve sıcak sıcak servis yapalım. Haşlama içli köfte tarifi için instagram.com/deryadan_tarifler’e teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt