Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Ratatuy Tarifi (Sebze Dizmesi) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 46 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Ratatuy Tarifi (Sebze Dizmesi)
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Ratatuy Tarifi, bir diğer ismiyle sebze dizmesi olarakta adlandırabileceğimiz bu yemeğimiz 4 kişiliktir. Sebzelerimizi seçerken aynı boyutlarda olmalarına dikkat edelim. Ratatuy Tarifi için Gerekli Malzemeler: 2 adet küçük boy patlıcan 2 adet kabak 2 adet patates 3-4 adet domates 2 adet orta boy soğan 2-3 adet sivri biber 2 çay kaşığı tuz 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber 1 tutam kuru kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 diş sarımsak rendesi Ratatuy Tarifi (Sebze Dizmesi) İlk olarak patlıcanları güzelce yıkayalım ve alacalı bir şekilde soyalım. Sonra yuvarlak yuvarlak doğrayıp tuzlu suda bekletelim. Bu işlem patlıcanların acı suyunu bırakmasını sağlayacaktır. Şimdi de diğer sebzelere geçiyoruz. Patatesleri soyalım, kabak ve domatesleri de iyice yıkadıktan sonra hepsini aynı boyutlarda yuvarlak şekilde dilimleyip bir kenara alalım. Soğanı da yemeklik olacak şekilde doğrayıp, zeytinyağda soteleyelim. Domateslerinde kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Sivribiberleri de aynı şekilde doğrayıp domateslerle birlikte soğanlara ekleyelim. Tuz, kimyon, karabiber ve kekiği de ilave edip hepsini birlikte karıştırarak soteleyelim. Hazırladığımız bu sosu borcamın dibine dökelim ve üzerine de sudan çıkartıp süzdürdüğümüz sebzelerimizi birer birer dizelim. (patlıcan, kabak, patates, domates) Tepsimiz dolunca da üzerine tuz serpiştirip zeytinyağını gezdirelim.İsteğe bağlı olatakta sarımsak rendesi, az pul biber, kekik, karabiber serpiştirebilirsiniz. Fırını 180 derecede ısıttıktan sonra borcamı fırına sürüp yarım saat kadar pişiriyoruz. Arzuya bağlı olarakta üzerine 1 kase kaşar rendesi serpiştirip 10 dakika daha fırında bekletebilirsiniz. Et yemeklerinizin yanında ikram edebileceğiniz nefis bir tariftir. Ratatuy Tarifi için instagram.com/nazlininmutfagi ‘na teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt