Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Yaprak Sarması Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 38 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Yaprak Sarması Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Bugün menüde zeytinyağlı yaprak sarması var. Hepimizin çok sevdiği, kimilerinin etli, kimilerininse sade olarak yaptığı yaprak sarması tarifi için gerekli malzemelerimize göz atalım ve yapılışına geçelim. Yaprak Sarması için Gerekli Malzemeler: 500 gram salamura yaprağı 2 su bardağı pirinç Yarım su bardağı bulgur 3 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım limon Maydanoz Karabiber, pul biber, yenibahar, kimyon, nane, tuz Yaprak Sarması Tarifi İlk olarak salamura yapraklarımızın tuzunu almak için sıcak suda bekletşyoruz. 3 adet kuru soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Domatesi de rendeledikten sonra üzerine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bulgurları ve pirinçleri de yıkadıktan sonra soğanlı karışıma ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Baharatları, tuzu ve maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz ve son olarak çok az su ekleyip içimizi hafif pişirip hazır hale getiriyoruz. Sıcak suda tuzunu aldırdığımız yaprakları tek tek açarak geniş olan kısmına içten koyalım ve ince bir şekilde saralım. Tenceremizin dibine kemikli et koyalım ve sardığımı yaprakları da üzerine dizelim. Biraz yağ gezdirip limon sıkalım ve üzerine gelecek kadar da sıcak su koyup tabak kapatarak pişirelim. Yaprak sarması yapımı işte bu kadar basit. Bu güzel tarif için instagram.com/suzaninmutfakdunyasi’na teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt