Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 33 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
İlk olarak barbunyaları bir güzel yıkadıktan sonra tencere içerisinde ortalama on dakika kadar kaynatıyoruz. Daha sonra üzerini hafif geçecek kadar suyu ekleyin ve tekrar kaynatmaya devam edin. Başka bir tencere içerisine zeytinyağını ve soğanları koyarak, soğanlar pembe hale gelene kadar kavurun. Bir yandan da domatesleri soyun ve ince küp şeklinde doğrayın, soğanların üzerine atın. Sarımsakları ezip, havuçları da ince küp şeklinde doğradıktan sonra tencere içerisine atıp, kavurma işlemine devam ediyoruz. Kavurma işlemi tamam hale geldikten sonra küp şeklinde doğranan patatesleri de ekleyin ve kavurma son bulana kadar devam edin. Artık kavurma işlemi son bulmasına yakın biber salçasını da ekleyin. Beraber beş dakika ocak üzerinde durduktan sonra başka tencere içerisinde haşlanmakta olan barbunyaları da ekleyin. Artık yemek hazır gibi gözükmeye başladığı anda bir su bardağı soğuk su, kesme şeker ve bir tutam tuzu da ekleyin. Yemek kaynadıktan sonra ocak üzerinden alın. Servis eder iken üzerine limon sıkın ve ince doğranmış olan maydanozlar ile de süsleyin. Zeytinyağlı Barbunya Pilaki Tarifi ve Malzemeleri ; Dört yüz gram barbunya İki adet küçük havuç Bir adet patates İki adet orta boy domates Bir adet orta boy kuru soğan Bir tatlı kaşığı biber salçası İki diş ezilmiş sarımsak Üç ya da dört yemek kaşığı zeytinyağı Bir tutam tuz Bir adet kesme şeker Süslemek için; Bir tutam ince kıyılmış maydanoz Servis için; Üç ya da dört damla tabak başına limon suyu

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt