Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 35 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması tarifi 4 kişilik olup, tahmini hazırlanış süresi 40 dakikadır. Öksürüğü kestiği bilinen bu lezzetli dolma tarifini çok seveceksiniz. Kabak Çiçeği Dolması için gerekli malzemelerimizi hazırlayalım. Malzemeler: 30 tane kabak çiçeği 4 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı pirinç Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Öncelikle kabak çiçeklerimizin yapraklarını hazırlayalım. Kabak çiçeklerinin ortasındaki tohumları yaprakları zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içerisine atalım. Daha sonra tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştıralım. Suyun içinden çıkarttığımız yaprakları kaşık yardımıyla çok fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde teker teker hazırlayalım. Dikkatli bir şekilde doldurduğumuz dolmaları geniş yayvan pilav tenceresine yatık ve sık olacak şekilde yerleştirelim. Üzerini tenceremizin ebatında bir tabakla kapatıp üç su bardağı sıcak su ekleyelim ve tencerenin kapağını da kapatalım. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Dolmalarımızı soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis edebiliriz. Afiyet Olsun…

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt