Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Kabak Dolması başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 35 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Zeytinyağlı Kabak Dolması
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Zeytinyağlı Kabak Dolması için Gerekli Malzemeler: 5 tane kabak Yarım su bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 tane orta boy kuru soğan 1 tane biber 1 su bardağı pirinç 2 tane domates 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane Tuz 1 tane limon Hazırlanışı: İlk olarak kabaklarımızı güzelce yıkayalım. Yıkadığımız kabaklarımızın ortadan ikiye keselim ve çar kaşığı veya bıçak yardımıyla içlerini oyalım. Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı dolmalık fıstığı ekleyip kavuralım. Soğanlarımızı ve biberleri ince ince doğrayalım ve onları da tavamıza ekleyip kavuralım. 1 su bardağı pirincimizi yıkadıktan sonra tavamızdaki malzemelerin üzerine ekleyip karıştıralım. Domateslerimizin kabuklarını soyup rendeledikten sonra aynı şekilde tavamıza ekleyelim ve karıştıralım. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve naneyi de ekledikten sonra üzerine yarım su bardağı ılık su ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Dolmamızın iç harcını kısık ateşte 10 dakika kadar pişirelim. Pişirdikten sonra limon suyunu üzerine ilave edip karıştıralım ve ocaktan indirelim. Dolmamızın harcını biraz dinlendiredikten sonra içlerini oyduğumuz kabakların içerisine dolduralım. Yemeğimizi pişireceğimiz tenceremize güzelce dizelim. Dolmalarımızın yarısını geçecek şekilde sıcak su ekleyelim ve yemeğimizi pişmeye bırakalım. Tenceremizdeki su kaynadıktan sonra 1 saat kadar pişirelim. Zeytinyağlı kabak dolması servise hazırdır. Dolmamızı servis yaparken isteğe göre yanında yoğurt ile birlikte servis yapabiliriz. Afiyet Olsun..

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt