Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Kazan Kebabı Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 45 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Kazan Kebabı Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Misafirleriniz ve sevdikleriniz için hem görüntü hem de lezzet olarak nefes bir kebap hazırlamaya ne dersiniz? Şimdi kazan kebabı yapımı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim. Malzemeler: 3 adet patlıcan 500 gram kıyma 2 – 3 yemek kaşığı galeta unu 2 diş sarımsak Karabiber, tuz Sosu için; 1,5 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Üzeri için; Yeşil biber Domates Kazan Kebabı Tarifi İlk olarak patlıcanlarımızı güzelce yıkayıp alacalı bir şekilde soyalım. Ardından 1 – 1,5 parmak kalınlığında dilim dilim keselim. Dilimlediğimiz patlıcanları güzelce kızartalım. Kızarmadan da olur ama kızartınca çok daha lezzetli oluyor. Kızartma sırasında patlıcanları çevirirken dağılmaması için dikkatli çevirelim. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım. Köftesi için kıymaya galeta ununu, ezilmiş sarımsağı, karabiberi ve tuzunu da ekleyip güzelce yoğuralım. Hazırladığımız harçtan parçalar koparalım ve patlıcanların aralarına dizelim. Bunu yuvarlak tepsiye diziyoruz, o arada akardiyon şeklini alıyor. Üzerine de biber ve domates yerleştirelim ve hazırladığımız salçalı suyu da üzerine gezdirerek dökelim. Yağlı kağıdı ıslatıp suyunu hafif sıktıktan sonra yağlı kağıdı tepsinin üzerine kapatalım. Son olarak 200 derecelik fırında 20 dakika kadar kapalı bir şekilde pişirelim. 20 dakika sonra üzerindeki yağlı kağıdı alalım ve biraz da üzeri kızarıncaya kadar bu şekilde pişirelim. Kazan kebabı tarifi için instagram.com/zubeydemutfakta’ya teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt