Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Patlıcanlı Gül Böreği Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 49 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Patlıcanlı Gül Böreği Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Biraz uğraştırsa da el açması böreklerin o çıtırlığı ve lezzeti hiç bir börekte olmuyor. Bizde bugün sizler için el açması patlıcanlı gül böreği yapımını ve malzeme listesini hazırladık. Patlıcanlı Gül Böreği Malzemeleri 1 kg un 3 yemek kaşığı tuz 2 adet yumurta 2 su bardağı yoğurt (200 gr) 1 kahve fincanı sıvı yağ (70 ml) 1 yemek kaşığı sirke 3 çay bardağı su (300 ml) 1 paket eritilmiş tereyağı ya da margarin (250 gr) İç malzeme; Yarım çay bardağı sıvı yağ 3 adet patlıcan 1 adet kuru soğan 2 adet yeşil biber 2 adet domates Yarım tatlı kaşığı salça Tuz, karabiber, pul biber Patlıcanlı Gül Böreği Tarifi Böreğimizin hamuru için tereyağ hariç diğer tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıp hamurumuzu yoğuruyoruz. Ardından üzerini örtüp 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcı için soğan ve biberleri minik minik doğrayıp tavamıza aldığımız yarım çay bardağı sıvı yağda soğanlar hafif ölünceye kadar kavuruyoruz. İçerisine salçayı da ekleyip biraz karıştırıyoruz ve ardından soyup rendelediğimiz ya da rondoda çektiğimiz patlıcanları da içerisine ekleyip 5 dakika kadar daha kavuruyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyip karışıma ekleyip tuz, karabiber ve pul biberini de ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp sonra una bulayarak bir kenara alıyoruz. Hamurlardan ilkini alıp açıyoruz ve erittiğimiz tereyağ ya da margarinle yağlıyoruz. Diğer hamuru da aynı şekilde açıp diğer hamurun üzerine yayıp onu da yarısına kadar yağlıyoruz ve ikiye katlıyoruz. İç malzemeyi üzerine yayıyoruz ve hamurumuzu rulo haline getirip yağlanmış tepsiye daire şeklinde diziyoruz. Hamur bitinceye kadar bu işlemi uyguluyoruz ve en son üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. El açması patlıcanlı gül böreği tarifi servise hazırdır. Bu enfes tarif için instagram.com/dilekinmutfagi’na teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt