Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Tavuklu Çökertme Kebabı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 41 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Tavuklu Çökertme Kebabı
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Tavuklu çökertme kebabı, yumuşacık lokum gibi eti, enfes domates sosu ve çıtır patates kızartması ile herkesin beğenisini kazanacak bir tariftir. Hem sunum olarak hem de lezzet olarak sofralarınıza renk katacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tavuklu Çökertme Kebabı Malzemeleri 2 adet tavuk göğsü 2 adet orta boy patates Kızartmak için ayçiçek yağı Yoğurt sosu için; 1 su bardağı yoğurt 1-2 diş sarımsak Domates sos için; 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak 2 adet domates Yarım kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Marine için; Bir küçük kase kadar yoğurt Birazcık sıvı yağ (yarım çay bardağı kadar) 1 diş rendelenmiş sarımsak Tuz, karabiber, pul biber, kekik Çok az salça (1 tatlı kaşığı kadar) Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İlk olarak tavukları şerit halinde (jülyen) doğruyoruz. Marine malzemelerimizi genişçe bir kabın içerisine karıştırıp doğradığımız tavukları içerisine alıp en az 1 saat kadar bekletiyoruz. Marine süresi ne kadar uzun olursa etimiz lezzetini o kadar içine çekecek ve lokum gibi olacaktır. Daha sonra tencerede çok az zeytinyağını kızdırıp marine ettiğimiz etleri kavuruyoruz. Patatesleri de soyduktan sonra kibrit çöpü şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız patatesleri ayçiçek yağında kızartıyoruz. Bir kapta da sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtıp içerisine domates salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Sarımsağı da ezdikten sonra içerisine ekliyoruz. Ardından küp küp doğradığımız domatesi de sos tenceresine alıp bir tur çeviriyoruz. İçerisine tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karıştırıyoruz ve ocaktan indiriyoruz. Çökertme kebabı için her şey hazır. Şimdi sunum kısmına geçiyoruz. Tabağın en altına kibrit patateslerimizi yayıyoruz. Üzerine de sırasıyla yoğurdu döküp sonra da domates sosumuzu döküyoruz. En son olarakta tavuklarımızı yerleştirip isteğe göre nane ve pul biber serpiştirerek servis yapıyoruz. Tavuklu çökertme kebabı tarifi servise hazırdır. Bu güzel tarif için instagram.com/merveninmtfgi’na teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt