Welcome to IRCForumLarı®

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?
📌 Bilgilendirme: IRCForumlari.Web.Tr Online Skype destek hattı aktif edilmiştir. Online Skype destek adresi; sales@ircforumlari.web.tr

Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yemek Tarifleri kategorisinde AshaBi tarafından oluşturulan Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 35 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yemek Tarifleri
Konu Başlığı Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Konuyu Başlatan AshaBi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan AshaBi

AshaBi

Süper Üye
20 Eki 2023
17,155
19
38
İstanbul
www.ircforumlari.web.tr
Zeytinyağlı Yaprak Sarması için Gerekli Malzemeler: İç malzemeleri; 1 kilogram pirinç 3 kilogram kuru soğan 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı domates salçası 2 adet havuç (küp küp doğranacak) 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz 2 tatlı kaşığı kuru nane 1 adet limonun suyu Taze maydanoz Bol zeytinyağ Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Öncelikle soğanları minik minik doğrayıp kavuruyoruz. Havuçları da minik küpler halinde doğrayıp onları da ekleyip kavuruyoruz. Salçayı ve baharatları da ilave edip karıştırıyoruz. Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra pirinçleri de ilave ediyoruz ve hafifçe kavurduktan sonra nane, maydanoz ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. İç harcımız hazırdır, ılıdıktan sonra yapraklara sarmaya başlıyoruz ve düdüklü tenceremizin altına biraz yaprak sarıp üzerine de sardığımız yapraklarımızı güzelce diziyoruz. Pişirirkende suyunu ekleyip bolca yağ koyuyoruz ve 1 adet limonu sıkıyoruz. Zeytinyağlı yaprak sarması pişince servise hazır hale geliyor. Eğer sıcakken kapağını açmazsanız rengi doğal olarak kalacaktır. Tarif için instagram.com/ozlem_sbh ‘a teşekkür ederiz.

Okumaya devam et...
 

Bu konuyu kimler açtı?

Üst Alt